Θαλασσινό Nερό
Η συνεισφορά του, για αιώνες, στην υγεία των ανθρώπων είναι μοναδική.
Το Stérimar είναι 100% φυσικό ισότονο διάλυμα θαλασσινού νερού,
πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, κατάλληλο για την υγιεινή της μύτης και τη ρινική αποσυμφόρηση.
Γη – ο μπλε πλανήτης
Η Γη συχνά αναφέρεται ως ο «μπλε πλανήτης». Tο 71% της επιφάνειάς της γης καλύπτεται από ωκεανούς με ένα μέσο βάθος των 3.800 μέτρων. Το θαλασσινό νερό αντιπροσωπεύει το 97% των υδάτινων πόρων του πλανήτη. Το υπόλοιπο εμφανίζεται με τη μορφή του πάγου (2%), φρέσκο νερό και υδρατμούς (1%).
Το θαλασσινό νερό βρίσκεται σε διαρκή κινητικότητα η οποία οφείλεται κυρίως στις παλίρροιες και τα θαλάσσια ρεύματα. Έτσι η περιεκτικότητα του σε άλατα και ιχνοστοιχεία διαφοροποιείται λόγω των θαλασσίων ρευμάτων, των εκβολών των ποταμών, των ηφαιστείων κλπ
Το θαλασσινό νερό αποτελείται κατά 96,7% περίπου από καθαρό νερό. Η περιεκτικότητα του σε άλας κυμαίνεται από 3,1% έως και 3,8%. Αυτό βέβαια σε περιοχές που εκβάλουν ποταμοί ή κοντά στους πόλους που λιώνουν παγετώνες μειώνεται αισθητά. Τέλος υπάρχουν μέταλλα & ιχνοστοιχεία που, αν και σε πολύ μικρές ποσότητες, είναι εξαιρετικά σημαντικά.
Το θαλασσινό νερό των ωκεανών έχει μέση αλατότητα 3,5% (35gr/Lt). Δηλαδή σε κάθε λίτρο θαλασσινού νερού (το οποίο είναι περίπου 1 κιλό) περιέχονται περίπου 35 γραμμάρια διαλυμένων αλάτων με βασικό το χλωριούχο νάτριο (NaCl).
Το αλάτι της θάλασσας, κατά κανόνα, προέρχεται από ηφαιστειακή δραστηριότητα
Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, o Γάλλος François Herlemont, επιθυμώντας να παράσχει στον άνθρωπο τα οφέλη για την υγεία από το θαλασσινό νερό, δημιουργεί ένα νέο καινοτόμο προϊόν το οποίο ονομάζει Stérimar.
Πολύ γρήγορα, το Stérimar απελευθερώνει πολλές μύτες σε όλη τη Γαλλία. Σήμερα, χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 85 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Αξια & Οφελη
Tα οφέλη του θαλασσινού νερού είναι γνωστά από την αρχαιότητα.
Ο Ηρόδοτος αναφέρει (484 π.Χ.): «Η ηλιοθεραπεία και η θεραπεία της θάλασσας είναι κυρίαρχες θεραπείες για τις περισσότερες ασθένειες και ιδιαίτερα για τις ασθένειες των γυναικών».
Ο Ευριπίδης αναφέρει στην «Ιφιγένεια εν Ταύροις» (420 π.Χ.): «Το θαλασσινό νερό θεραπεύει ασθένειες ανθρώπων».
Γύρω στο 1800, κανείς δε μπορούσε να φανταστεί το μπάνιο στη θάλασσα για οτιδήποτε άλλο εκτός από θεραπευτικούς σκοπούς. Η συνεισφορά της θάλασσας στην υγεία μας είναι ανεκτίμητη (θαλασσοθεραπεία, καλλυντικά με βάση φύκια, τρόφιμα κλπ).
Τα ιχνοστοιχεία διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.
Ο οργανισμός μας αποτελείται από δισεκατομμύρια κύτταρα, καθένα από τα οποία λειτουργεί σαν ένα μικροσκοπικό εργαστήριο, διεξάγοντας συνεχώς χημικές αντιδράσεις για να εξασφαλιστεί ότι οι λειτουργίες του οργανισμού γίνονται σωστά. Η επιτυχία όλων αυτών των αντιδράσεων εξαρτάται από μικροσκοπικούς «εργαζόμενους» ,γνωστούς ως ένζυμα, που προκαλούν βιοχημικές αντιδράσεις. Για να λαμβάνουν χώρα αυτές οι αντιδράσεις, τα ένζυμα χρειάζονται μια "σπίθα": τα ιχνοστοιχεία.
Πάνω από 80 στοιχεία έχουν εντοπιστεί στον άνθρωπο, αλλά μόλις 15 από αυτά φαίνεται να είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.
Αυτά τα ιχνοστοιχεία είναι μέταλλα που το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει από μόνο του και επομένως μπορούν να ληφθούν εξωγενώς. Η έλλειψη οποιουδήποτε από αυτά μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα.